Buffett: Puţin probabil ca SUA să intre în recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când toţi economiştii se grăbesc să declare economia SUA în recesiune, Warren Buffet, acţionarul companiei Berkshire Hathaway Inc, inclusă în calcularea indicelui S&P 500, anunţă investiţii de miliarde de dolari.

Warren Buffett a anunţat că Berkshire Hathaway a început să-şi răscumpere acţiunile şi că a investit miliarde de dolari în acţiunile altor companii în decursul ultimului trimestru. El a exclus posibilitatea ca economia SUA să se îndrepte spre o nouă recesiune. Într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC, Buffett a refuzat să precizeze volumul exact al acţiunilor răscumpărate. El a adăugat că îşi va răscumpăra propriile acţiuni, dacă le consideră având un preţ suficient de mic. „Este la fel ca în cazul oricăror altor acţiuni“.
Lunea trecută, fondul de investiţii Buffett's Berkshire a anunţat un program de răscumpărare a propriilor acţiuni. Programul va fi înterrupt când lichidităţile vor scădea sub 20 de miliarde de dolari. La sfârşitul lunii iunii, lichidităţiile fondului totalizau 48 de miliarde de euro. Buffett a spus de asemenea că a investit 4 miliarde de dolari în titlurile altor companii pe parcursul ultimelor trei luni şi este încrezător în revenirea pe creştere a economiei americane. El a mai precizat că va mai investi şapte miliarde de dolari până la sfârşitul acestui an, în special pe piaţa americană.
Referitor la investiţia de multe miliarde de dolari făcută în problematica Bank of America, Buffett a spus că problemele trecutului continuă să afecteze instituţia financiară, spunând că are încredere în CEO Brian Moynihan că va reuşi să redreseze BofA.
Buffett a acceptat luna trecută să investească 5 miliarde de dolari în BofA, devenind astfel cel mai mare acţionar al băncii. BofA, care a pierdut mai mult de jumătate din cota sa de piaţă pe parcursul acestui an se confruntă cu mari pierderi cauzate de creditele neperformante.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite