Bucureştiul are hoteluri aproape la fel de scumpe precum Paris sau Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa concurenţei determină preţuri mai mari pe segmentul hotelier din Capitală faţă de alte oraşe din lume, a declarat Eric Lepleux, vicepreşedinte executiv pentru segmentul de hoteluri şi

Lipsa concurenţei determină preţuri mai mari pe segmentul hotelier din Capitală faţă de alte oraşe din lume, a declarat Eric Lepleux, vicepreşedinte executiv pentru segmentul de hoteluri şi marketing în cadrul lanţului hotelier internaţional Accor.
Francezii de la Accor sunt prezenţi la nivel local cu patru hoteluri operate în sistem de management (Sofitel şi două Ibis în Capitală, precum şi un Ibis în Constanţa), dar şi cu o investiţie proprie în valoare de 40 mil. euro în unitatea de patru stele Novotel din Bucureşti.
"Este vorba despre legea cererii şi a ofertei. Am deschis doar de câteva săptămâni hotelul Novotel şi este deja plin", spune Lepleux. Potrivit acestuia, în câţiva ani, când piaţa va ajunge la o anumită maturitate, grupul ar putea adopta o altă politică de preţuri în ceea ce priveşte Novotel Bucarest City Centre.
"Clientul dictează tarifele", explică reprezentantul Accor. Acesta este unul dintre singurii oficiali ai lanţurilor hoteliere care vorbeşte deschis despre politica de preţuri din România. Bucureşti activează pe un nivel tarifar similar cu oraşe precum Paris sau Londra.
Novotel are un tarif Rack-Rate (la recepţie) de 270 de euro, fără taxe şi mic-dejun, pentru camerele simple, un apartament costând 540 de euro. Apartamentul prezidenţial are un tarif de 1.200 de euro. Poziţionat la nivel de patru stele, acesta este unul dintre cele mai scumpe hoteluri din Capitală, concurând sau chiar depăşind, în ceea ce priveşte tarifele, unele dintre hotelurile de cinci stele. Conform oficialilor Novotel Bucarest City Centre, hotelul va închide anul cu un grad mediu de ocupare de 50%, în contextul în care luna septembrie, prima în care unitatea a avut activitate, a înregistrat o evoluţie favorabilă pe fondul desfăşurării Sommet-ului Francofoniei. Reprezentanţii Novotel au mai precizat că se bazează pe clienţii corporate (angajaţi ai companiilor care vin în Bucureşti în interes de serviciu), aceştia reprezentând cam 80% din businessul hotelului.
Accor va deschide 16 hoteluri Novotel în Europa, dintre care 5 în 2006 şi 11 în 2007. Lepleux nu omite posibilitatea unui lanţ Novotel în România.
"Pornind de la primul hotel, care nu este un lanţ, luăm în considerare o strategie de extindere", spune el. Accor şi-a anunţat deja intenţia de a intra pe piaţă cu brandul de două stele Etap, precum şi extinderea lanţului Ibis în principalele oraşe din ţară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite