Brokerii aşteaptă noi corecţii negative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a adus noi maxime istorice pentru acţiunile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF). Indicele BET-FI a atins, la

Ultima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a adus noi maxime istorice pentru acţiunile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF). Indicele BET-FI a atins, la finalul sesiunii, 57.206,24 de puncte, însemnând o creştere cu 20,21% de la începutul acestui an.
"Corecţia de la începutul acestei săptămâni, când titlurile SIF au pierdut, în medie, trei puncte procentuale, nu este suficientă. După creşterile de astăzi (n.r.- ieri) şi ţinând cont de volumele de tranzacţionare, ne aşteptăm la o corecţie negativă de aproximativ patru puncte procentuale în următoarele şedinţe", spune Marcel Murgoci, directorul de tranzacţionare al Estinvest Focşani.
Acţiunile SIF Moldova la 2,9700 lei
Cea mai mare creştere în sectorul SIF-urilor a fost resimţită de titlurile SIF Moldova (SIF2). Acestea s-au apreciat, ieri, cu 4,58%, ajungând la preţul de 2,97 lei/titlu. SIF Moldova a ţinut capul de afiş şi în ceea ce priveşte valoarea tranzacţiilor, cumulând 10,873 milioane de lei. Acţiunile SIF Banat Crişana (SIF 1) au urcat cu 4,43%, până la cursul de 2,8300 lei/titlu, iar cele ale SIF Oltenia (SIF 5) cu 3,74%, până la 3,3300 lei/titlu. SIF Oltenia s-a impus în topul valorilor de tranzacţionare cu un rulaj de 9,313 milioane de lei. Titlurile SIF Transilvania (SIF 3) au câştigat 3,59% faţă de sesiunea precedentă, încheind la preţul de 2,6000 lei/acţiune, iar cele ale SIF Muntenia (SIF 4) 3,41%, până la 1,8200 lei/acţiune. "Este posibil ca, în următoarele şedinţe, cumpărătorii să mai ia o pauză", este de părere Murgoci.
Un rulaj de top a fost obţinut şi de acţiunile Antibiotice Iaşi (ATB), care aveau, la închiderea şedinţei, o valoare a tranzacţiilor de 6,656 milioane de lei. Titlurile emitentului şi-au continuat creşterea, însă la intensitate mult mai mică, înregistrând o apreciere de 0,53%.
În sectorul bancar, titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD) au revenit pe plus şi au închis la cursul de 19,2000 lei/acţiune. De creştere au avut parte şI acţiunile Băncii Comerciale Carpatica Sibiu (BCC), care au urcat cu aporape două puncte procentuale. Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au rămas la preţul zilei precedente, de 1,0900 lei/titlu. "Acţiunea TLV nu fluctuează foarte mult în trend cu piaţa, ci are acţionarii ei fideli, ceea ce face să nu înregistreze fluctuaţii foarte mari", susţine Marcel Murgoci.
În sectorul petrolier, acţiunile Petrom (SNP) au înregistrat o apreciere cu 1,67%, până la 0,6100 lei/titlu, în vreme ce titlurile Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) au scăzut cu 0,43%, ajungând la 0,0936 lei/acţiune. Emitentul s-a impus, ieri, cu un total de 26,95 milioane de acţiuni rulate, în topul celor mai activi emitenţi la bursă.
Acţiunile Transelectrica (TEL) au fost suspendate de la tranzacţionare. Compania a convocat, ieri, AGA Ordinară şi Extraordinară şi a anunţat că estimează pentru finalul anului 2006 un profit brut neconsolidat de 200 milioane de lei (56,6 milioane de euro), la o cifră de afaceri de 2,38 miliarde lei (674 milioane euro).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite