Britanicii vor impozit unic şi reducerea ponderii sectorului public în economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mediul de afaceri şi contribuabilii din Marea Britanie cer guvernului introducerea unui impozit unic şi reducerea ponderii sectorului guvernamental în economie. Ambele solicitări au o puternică notă anti-intervenţionistă, şi contravin curentului care domină acum politicile economice din întreaga Europă.

The Institute of Directors (Institutul Directorilor), o organizaţie reprezentativă pentru mediul de  afaceri britanic, și-a manifestat susținerea față de o propunere radicală care recomandă înlocuirea a unei părți a sistemului fiscal britanic cu un impozit unic pe venit de 30% și reducerea ponderii sectorului guvernamental în economia Marii Britanii la o treime.

Citeşte pe Forbes.ro care este părerea economistului şi filozofului libertarian Hans-Hermann Hoppe cu privire la intervenţia statului în economie

Alianța Contribuabililor, principalul grup de presiune care susține reducerea fiscalității, și Institutul Directorilor, au publicat, astăzi, raportul „Impozitul unic pe venit”, parte a proiectului comun „2020 Tax Commission”, anunță publicația financiară „Financial Times”.

Propunerea raportului de a limita ponderea sectorului guvernamental în economie la o treime este destul de radicală, consideră publicația financiară amintită. În prezent, guvernul are venituri de 38% din produsul intern brut în timp ce cheltuielile guvernamentale se ridică la 46%.
Unele propuneri, însă, printre care și cea de combinare a impozitului pe venit cu contribuțiile la casa națională de asigurări și cea care prevede creșterea alocației personale la 10.000 de lire sterline sunt în concordanță cu politica guvernamentală.

Citeşte pe Forbes.ro ce ar putea aduce României adoptarea monedei unice în 2015

Alte sugestii, precum renunțarea la timbrul fiscal și uniformizarea impozitului pentru venitul pe piața muncii și cel de pe piața de capital, reflectă sugestiile raportului Institutului Mirrlees pentru Studii Fiscale, alt susținător important al reformei în acest sector.
Institutul Directorilor, care reprezintă miile de directori de companii britanice,  și Alianța Contribuabililor, susțin că reformele guvernamentale trebuie să fie mult mai radicale.

Citeşte pe Forbes.ro de ce supra-taxarea şi intervenţia masivă a statului în economie îngreunează ieşirea din criză a zonei euro

„Modificările cosmetice ale sistemului nu vor cauza altceva decât creșterea complexității acestuia și nu vor avea un efect major asupra creșterii economice; propunerea noastră va reprezenta o rachetă pentru încrederea mediului de afaceri”, a declarat Graeme leach, directorul Institutului Directorilor și autorul acestui raport.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite