Borbely: Beneficiarii pot încheia contracte cu orice firmă în cadrul programului "Casa Verde"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicio companie sau firmă nu va fi favorizată în cadrul programului "Casa Verde", iar beneficiarii pot încheia contracte cu orice firmă, iar ulterior, pe baza notei de recepţie, ministerul va vira banii în contul beneficiarului, a declarat astăzi ministrul mediului, Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

Borbely a mai spus că programul "Casa Verde" va începe de la 1 iulie, fiind disponibile pentru început fonduri în valoare de 110 milioane de lei.

Potrivit ministrului, oricare cetăţean va putea, printr-o procedură foarte simplă, să beneficieze de program, prin agenţiile de protecţie a mediului, fiind nevoie doar de copia de pe cartea de identitate şi de pe actul de proprietate şi un cont în care i se vor vira banii.

Borbely a explicat că, în cazul centralelor termice pe bază de peleţi şi rumeguş, subvenţia va fi de 3.000 de lei, pentru panouri solare 6.000 de lei, iar pentru pompe de căldură 8.000 de lei.

"Poate intra oricine în acest program. Avem deocamdată 110 milioane de lei. Nu avem companii sau firme favorizate sau liste de firme, cetăţeanul vine, încheie cu orice firmă această investiţie, şi după ce termină, pe baza notei de recepţie şi a facturii, noi virăm banii în contul cetăţeanului. Deci e procedură foarte simplă", a spus Borbely.

El a afirmat că, în situaţia în care se află România, orice program care vine în sprijinul cetăţeanului în mod direct contează.

Programul "Rabla" - un succes

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte programul Rabla, Borbely a spus că acesta este un succes, deoarece aproape 160.000 de maşini au fost casate până în prezent.

El a adăugat că, săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, va fi suplimentat programul cu alte 30.000 de vouchere, astfel încât, în acest an, aproape 200.000 de maşini vor fi casate prin acest program.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite