UPDATE Bonusuri de performanţă în companiile de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii generali ai companiilor din subordinea Ministerului Economiei, majoritatea activând în sectorul energetic, ar putea primi de la 1 iulie bonusuri în cazul în care depăşesc criteriile de performanţă convenite cu FMI, a declarat ministrul de resort, Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că posibilitatea acordării acestor venituri suplimentare în funcţie de eficienţă a fost convenită cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, arătând că încurajarea performanţei în aceste companii se repercutează în creşterea întregii economii româneşti.

Până când Guvernul va aproba proiectul Ministerului Economiei, directorii generali din societăţile naţionale vor primi salarii echivalente cu cele ale secretarilor de stat, la fel ca anul trecut, respectiv 6.600 de lei lunar.

Ministerul prevăzuse iniţial în bugetele de venituri şi cheltuieli pe 2010 ale companiilor din subordine aceste bonusuri, chiar dacă acestea ar fi urmat să fie acordate doar din vară, însă ieri Videanu a modificat proiectul, astfel încât acesta să arate explicit salariul la nivelul secretarului de stat.

„Urmază să rectificăm bugetele în vară, în funcţie de decizia Guvernului", a precizat ministrul. Acesta a adăugat că recompensarea managerilor este şi filosofia întâlnită în interiorul tuturor companiilor private care îşi doresc performanţă.

UPDATE

Ulterior acestor declaraţii, ministrul Adriean Videanu a declarat într-o emisiune la Realitatea Tv că va pleda în Guvern pentru acordarea acestor bonusuri începând cu 1 ianuarie 2011.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite