Bogaţii planetei au câştigat o sumă-record în această săptâmână. Cum s-a schimbat ierarhia în clasamentul celor mai înstăriţi oameni din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai bogaţi 40 de oameni de pe planetă au mai câştigat săptâmâna aceasta 7,2 miliarde de dolari, în timp ce Warren Buffett şi Amancio Ortega s-au luptat pentru titlul de "cel mai bogat al treilea om din lume", transmite Bloomberg.

Ortega, 76 de ani, a fost dat la o parte de pe locul trei al Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg de Buffettt, 81 de ani, după ce acţiunile retailerului de îmbrăcăminte Inditex au crescut cu 3,8% într-o zi, pe 6 august. În schimb ieri, acţiunile retailerului au scăzut cu 1,8%, astfel preşedintele Berkshire Hathaway a pierdut locul trei. Acum Buffett are o avere de 45,5 miliarde de dolari, iar Ortega 44,8 miliaarde de dolari, din care suma de 9,5 miliarde de dolari a fost obţinută în acest an, potrivit indexului.

„Călcăm apa. A fost o piaţă destul de plată în această săptămână", a spus Jack Ablin, directorul de investiţii la Banca BMO Harris Private din Chicago, care se ocupă de active în valoare de 60 de miliarde de dolari.

"Draghi şi-a ţinut gura închisă, iar ceilalţi lideri europeni sunt în costume de baie pe undeva prin vacanţă", a completat Jack Ablin.

Carlos Slim, 72 de ani, rămâne cel mai bogat om de pe planetă cu o avere de 993 de milioane de euro, potrivit Indexului Bloomberg din această săptămână.

Bill Gates are o avere cu 10,4 miliarde mai mică decât a lui Carlos Slim. Acţiunile companiei Microsoft, cel mai mare producător software din lume, au rămas neschimbate pe parcursul acestei săptămâni.

Indexului Miliardarilor Bloomberg calculează averile celor mai înstăriţi oameni din lume, pe baza pieţei şi a schimbărilor economice raportate de ştirile Bloomberg. Fiecare cifră este actualizat în fiecare zi lucrătoare, la 17:30, ora oraşului New York şi sunt anunţate în dolari americani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite