Bodu execută silit "baronii" din minerit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sebastian Bodu, a pus gând rău fostei Case de Oaspeţi din Petroşani, actualul hotel Onix, ce aparţine Companiei Naţionale a

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sebastian Bodu, a pus gând rău fostei Case de Oaspeţi din Petroşani, actualul hotel Onix, ce aparţine Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani. Fiscul intenţionează să scoată hotelul la licitaţie, în contul datoriilor istorice pe care compania le are către stat.
"Teoretic ar putea fi valorificat, practic nu ştiu dacă va fi cineva interesat. Dar cel puţin nu vor mai face acolo chiolhanuri. Când ai datorii la stat nu-ţi poţi permite asta", a declarat, pentru Adevărul, preşedintele ANAF. Potrivit acestuia, deşi au fost aplicate măsurile de executare silită, prin scoaterea la licitaţie a mai multor active din patrimoniul CNH, statul nu a reuşit să recupereze mare lucru din datoriile acesteia către stat. "CNH nu mai deţine active care ar putea fi valorificate, pentru că au dat deja în plată cam tot ce au avut. Pe clădirile pe jumătate deteriorate s-au încasat însă sume infime", a mai precizat şeful Fiscului. Potrivit acestuia, ANAF a solicitat, recent, Ministerului Economiei şi Comerţului (MEC) să acorde o mai mare atenţie societăţilor din portofoliu, astfel încât activele care ar putea fi valorificate să nu mai constituie patrimoniu al unor societăţi nou-înfiinţate. "Din nefericire, există proceduri de scoatere a unor active din patrimoniul societăţilor de stat cu datorii şi transferarea acestora pe societăţi nou-înfiinţate", a explicat preşedintele ANAF. La sfârşitul lunii iunie a.c., CNH înregistra la bugetul statului datorii de peste 866 milioane RON.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite