Bodu: Producătorii români de castraveţi vor fi despăgubiţi de UE chiar dacă nu sunt în asociaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii români de catastraveţi afectaţi de isteria infectării cu bacteria E.coli vor fi despăgubiţi de către Comisia Europeană. Potrivit europarlamentarul Sebastian Bodu pot primii bani şi cei care nu sunt membri ai unei asociaţii de producători.

Comisia Europeană a alocat un buget de 150 de milioane de euro pentru despăgubirea producătorilor de castraveţi din Uniunea Europeană afectaţi în ultimele săptămâni de îmbolnăvirile cauzate de bacteria E.coli.

Deşi despăgubirile se acordă membrilor organizaţiilor de producători, în mod excepţional şi cei neafiliaţi acestei asociaţii pot primi sprijin finanicar comunitar, transmite Mediafax.

"Comisia Europeană a alocat această sumă pentru a acoperi cererile de sprijin financiar venite din partea producătorilor europeni, inclusiv a celor români. Ca regulă generală, despăgubirile se plătesc de către Comisie prin intermediul organizaţiilor recunoscute ale producătorilor de legume şi fructe. Din păcate, în România există o singură organizaţie funcţională, iar mulţi dintre cei afectaţi nu sunt membri ai acesteia. Pentru aceştia însă, Comisia Europeană acceptă de această dată o procedură specială", a explicat Sebastian Bodu.

El a atras atenţia că producătorii trebuie să încheie cu asociaţia în cauză un contract de retragere din producţie având ca obiect marfa scoasă din circuit şi vor fi despăgubiţi în aceeaşi măsură ca şi producătorii membri.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite