Boc ia poziţie: Vlădescu nu a avut mandat să vorbească de cota unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat, astăzi, că ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice şi a impozitării progresive.

Boc le-a cerut miniştrilor să nu mai abordeze public asemenea subiecte fără un aviz din partea Executivului.

"Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, nu a avut şi nu are mandat pentru a dezbate temele privind cota unică sau a impunerii impozitării progresive. Vă interzic în mod expres să introduceţi în dezbaterea publică teme şi proiecte care nu au fost discutate şi aprobate în Guvern", a declarat premierul înainte de şedinţa Comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbţiei fondurilor comunitare.

Boc a afirmat că regretă că ministrul Finanţelor nu este prezent la această şedinţă, ci a trebuit să plece la Bruxelles, dar că doreşte să transmită acest mesaj celorlalţi miniştri aflaţi la şedinţă.

Boc le-a amintit miniştrilor că Guvernul şi-a pus "mandatul pe masă" pentru " a apăra cota unică şi TVA-ul". "N-a fost posibil până la urmă în cazul TVA, pentru că am avut decizia Curţii Constituţionale, dar repet acest Guvern a făcut gesturi politice majore de a apăra aceste lucruri la care s-a angajat în decursul timpului", a mai spus Boc.

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat ieri, într-un interviu acordat Ziarului Financiar, că România ar trebui să treacă, începând cu 1 ianuarie 2001, la un sistem progresiv de impozitare a tuturor veniturilor, inclusiv pensiilor, concomitent cu scăderea TVA.

Potrivit acestuia, actuala cotă unică de 16% nu mai poate susţine bugetul, în condiţiile în care recesiunea va fi în acest an mai mare de 1,5% din PIB, iar perspectivele pentru 2011 sunt incerte.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite