Boc: România e zero la capitolul parteneriate public-private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este acum la momentul zero din punctul de vedere al proiectelor realizate în parteneriate public-private, a declarat astăzi premierul Emil Boc, prezent la o conferinţă Forum Invest pe această temă.

„Acum suntem în momentul zero, avem legislaţie, dar avem nevoie de impulsul final. Rolul primordial este al Guvernului", a spus Boc.

El a arătat că România are nevoie de proiecte în parteneriate-public private de zeci de miliarde de euro.

Premierul a enumerat aici hidrocentrala Tarniţa de peste un miliard de euro, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi proiectul AGRI, prin care gazele lichefiate azere vor veni în România prin Georgia.

Totodată, la capitolul infrastructură, vor fi construite în acest sistem tronsoanele de autostradă Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov.

Boc a amintit şi intenţia Guvernului de a construi spitale de urgenţă în parteneriat cu mediul privat, în marile oraşe ale ţării.

„Vrem şi un peniteciar în parteneriat public-privat. Trebuie să avem curaj să deschidem investiţiile în parteneriate public-private în toate domeniile, în cultură de exemplu şi altele care par imposibile în acest sistem", a completat premierul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite