Boc: Nabucco, un proiect viabil pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, la Budapesta, că proiectul Nabucco este unul viabil şi ar trebui susţinut pentru asigurarea securităţii energetice.

Domeniul energetic a fost grav afectat de criza economică, prin diminuarea volumului de investiţii şi amânarea unor proiecte în principal în sectorul de petrol şi gaze, a afirmat, ieri, Emil Boc, la summit-ul privind securitatea energetică, organizat la Budapesta, relatează Mediafax.

Totodată, el a apreciat că ultima criză a gazelor, din 2009, impune identificarea de către statele din centrul şi estul Europei a unor soluţii alternative pentru asigurarea securităţii energetice.

Şeful Guvernului a amintit că România a încheiat recent înţelegeri cu Georgia şi Azerbaidjan pentru o colaborare trilaterală în sectorul energiei.

"Un alt obiectiv important pentru strategia energetică a României este extinderea interconectării între sistemele noastre energetice şi cele ale statelor vecine, în sectorul gazelor şi electricităţii", a adăugat Boc, făcând referire în acest sens la colaborarea cu Ungaria privind interconectarea reţelelor de gaze.

Directorul executiv al Agenţiei internaţionale pentru energie, Nobuo Tanaka, a declarat că prin construcţia gazoductului Nabucco, ce ar ocoli Rusia, securitatea energetică a Europei este sporită mai eficient decât prin proiectul rus South Stream.

El a precizat că proiectul Nabucco va diversifica rutele pentru furnizarea gazului în Europa, cu toate că acest gazoduct este mai lung şi necesită o finanţare mai mare decât proiectul rival South Stream.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite