Boc: Legea nu este îndreptată împotriva celor care creează cu adevărat, ci împotriva celor care folosesc abuziv DDA-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a decarat la vizita pe şantierul Bibliotecii Naţionale că ordonanţa 59 / 2010 este îndreptată împotriva celor care folosesc abuziv drepturile de autor, cum ar fi şoferii, şi nu împotriva celor care creează cu adevărat.

"Noi vom purta discuţii cu toţi cei interesaţi astfel încât să explicăm ori de câte ori este nevoie că această lege nu este îndreptată împotriva adevăraţilor creatori, nu este îndreptată împotriva celor care cu adevărat folosesc drepturile de autor, ci împotriva celor care abuziv au practicat drepturile de autor până în momentul de faţă", a afirmat Boc.

Primul ministru a dat exemplul şoferilor, însă nu a putut preciza câte persoane au fost plătite abuziv pe drepturi de autor. "E adevărat că măsura nu este extrem de plăcută pentru cei care până acum utilizau drepturile de autor, de la celebrele exemple de şoferi care nu aveau nicio legătură cu domeniul dar beneficiau de drepturi de autor şi nu plăteau taxele către stat, şi la alte persoane care intrau în această categorie, şi foloseau acest instrument în materie abuzivă. Acum s-a încercat curmarea acestui abuz", a spus Boc.

"Este îndreptată împotriva celor care foloseau abuziv instituţia drepturilor de autor. (...) Aceştia trebuie să plătească pentru că avem nevoie o sănătate mai bună şi pensii plătite", a declarat primul ministru.

Acesta a precizat că este încrezător că informatizarea şi preluarea online a formularelor se va face până pe 25 septembrie.

De asemenea, premierul Emil Boc a precizat că va avea loc şi o comasare a a bazelor de date astfel încât cetăţenii să completeze mai puţine formulare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite