Boardul FMI va discuta vineri raportul despre România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boardul FMI va discuta vineri raportul care evaluează îndeplinirea de către România a obligaţiilor asumate prin Acordul Stand-By, a confirmat, astăzi, un oficial al FMI, citat de Agerpres.

Boardul Fondului Monetar Internaţional va discuta vineri raportul privind evaluarea modului în care România şi-a îndeplinit obiectivele asumate în Raportul Stand-By şi concluziile evaluării situaţiei macroeconomice din perspectiva Articolului IV al Statutului FMI.

Decizia dată vineri de Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea măsurii de reducerea a pensiilor cu 15 la sută a avut ca efect amânarea dezbaterii, programate pentru luni, de către Board..

Oficialii FMI vor decide vineri dacă acceptă eliberarea celei de-a cincea tranşe, în valoare de 850 de milioane de euro, din împrumutul acordat României de FMI. Conform practicii în vigoare la FMI, o tranşă aprobată de Board este virată în maximum 48 de ore ţării beneficiare.

Programul de asistenţă financiară a României, în valoare totală de 20 de miliarde de euro, este susţinut de FMI (12,9 miliarde de euro), Comisia Europeană (cinci miliarde de euro), Banca Mondială (un miliard de euro) şi alţi finanţatori internaţionali.

România a primit, până în prezent, circa 9,3 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite