Blue Air a deschis o bază operaţională în Larnaca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de transport aerian Blue Air a inaugurat o bază operaţională în Larnaca, Cipru, de unde a început să opereze zboruri spre Milano, Viena şi Varşovia.

"Deschiderea bazei din Larnaca face parte din strategia noastră pentru consolidarea pieţei internaţionale. Alături de România şi Italia, Cipru este o piaţă-cheie pentru noi şi vrem ca Larnaca să devină o bază importantă pentru Blue Air. Până acum, investitţia pentru deschiderea bazei din Larnaca s-a ridicat la 200.000 de euro, în servicii de logistică şi promovare", a declarat directorul general al companiei aeriene, Sherif Ussama.

Din Larnaca, Blue Air operează şapte zboruri pe saptamână spre Bucureşti, iar de astăzi va opera curse spre Viena, Milano şi Varşovia, care vor avea o frecvenţă de şase zboruri pe săptămână. Cursele vor fi operate cu o aeronavă Boeing 737-800.

Potrivit conducerii Blue Air, anul trecut compania a acoperit 65% din zborurile de pe ruta România-Cipru. Pentru acest an, reprezentanţii companiei estimează un grad de ocupare de 75% şi 160.000 de pasageri transportaţi pe cursele din Larnaca.

Blue Air a intrat pe piaţa aeriană din Cipru în 2008, cu zboruri pe relaţia Bucureşti-Larnaca şi Bucureşti-Paphos. În cei doi ani, compania a avut un grad de ocupare de 80% pe cursele din şi către Cipru. Pe ruta România-Cipru operează şi Tarom, cu zboruri din Bucureşti spre Larnaca.

Compania low-cost, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, a obţinut anul trecut afaceri de circa 140 de milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de valoarea indicatorului din 2008, pe fondul lansării de zboruri noi, al creşterii numărului de aeronave şi al încheierii unor parteneriate.

În ceea ce priveşte numărul de pasageri, compania a înregistrat o creştere de aproximativ 50%, la 1,7 milioane de persoane.

Blue Air operează peste 50 de rute europene în 14 ţări, având o flotă de 11 aeronave.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite