Blejnar demisionează de la ANAF. Vrea afaceri sau politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Blejnar, fostul şef al Agenţiei de Administrare Fiscală, în prezent şef al departamentului care va controla marile averi din cadrul aceleiaşi instituţii, a decis să demisioneze de la Fisc şi să intre în afaceri sau în politică. Motivul? Nu doreşte să lucreze într-o administraţie condusă de Victor Ponta.

"Am decis să demisionez din funcţia publică de director al Departamentului numit generic «Direcţia de Control al Marilor Averi», din cauza faptului că sunt un om de onoare. Refuz să lucrez într-o administraţie publică condusă de un premier care în ultimii ani a atacat şi denigrat continuu activitatea ANAF şi a conducerii acesteia din considerente personale şi politice. În timpul mandatului am încercat, şi în bună parte am reuşit, să instaurez un principiu foarte clar : «Legea fiscală trebuie respectată de toţi contribuabilii». Doar aşa am reuşit în toţi aceşti ultimi ani, marcaţi de o criză economică financiară globală profundă, să asigurăm veniturile bugetare necesare plăţii pensiilor, salariilor şi finanţării investiţiilor statului. În viitor voi activa în mediul privat, având deja câteva oferte de colaborare de la companii private, însă analizez în perioada următoare şi varianta de a intra în politică", a declarat fostul preşedinte ANAF, potrivit Mediafax.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în urmă cu două săptămâni, după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a reproşat că nu a atins ţinta privind colectarea în două luni de venituri suplimentare reprezentând 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale.

După revocarea de la conducerea ANAF, Blejnar a revenit în funcţia publică de conducere a departamentului care va controla marile averi, pe care a ocupat-o în vara anului trecut în baza Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite