Blatiştii CFR vor fi urmăriţi de Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Călători, ca şi celelalte companii care desfăşoară activităţi de interes naţional şi care nu dispun de organe proprii de executare silită vor putea apela la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a-şi urmări contravenienţii.

De exemplu, călătorii care vor fi prinşi fără bilet sau care vor săvârşi diverse alte contravenţii în trenuri vor fi urmăriţi de organele fiscale în locul funcţionarilor feroviari (cum se procedează în prezent), potrivit unui proiect de ordonanţă iniţiat de Ministerul Transporturilor.

Vezi aici ordonanţa cu noile contravenţii CFR

În prezent, la nivelul întregii reţele CFR există 20.000 de procese-verbale de contravenţie, din care peste 95% au ca obiect călătoria fără bilet şi refuzul călătorilor de a plăti taxele tarifare de călătorie, iar costurile de recuperare a acestor pagube sunt excesiv de mari.

Mai mult, valoarea despăgubirilor este adesea depăşită de valoarea cheltuielilor necesare recuperării acestora, reiese din Nota de Fundamentare a viitorului act normativ. Pentru urmărirea contravenienţilor, CFR Călători va încheia o convenţie cu ANAF. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite