Berceanu vrea să pună taxe pe autostrăzile României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din vara anului viitor, şoferii ar putea plăti o taxă pentru a putea circula pe autostrăzile din România, a spus ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, aflat în această după-amiază la Calafat. Berceanu a precizat că taxa va fi modică, de 3-4 euro pentru 100 de kilometri.

Ministrul Berceanu susţine că măsura vine în urma unei solicitări din partea Comisiei Europene, care vrea să se asigure că, după ce au fost construite cu fonduri europene, autostrăzile din România vor fi şi întreţinute.
La vizita de azi a şantierului de la Calafat-Vidin a participat şi şeful Direcţiei pentru România a DG Regio din cadrul Comisiei Europene, Eduardo Baretto. Oficialul european a salutat angajamentul pe care şi-l ia statul român cu privitre la instituirea acestor taxe pe autrostrăzi.
Taxa va fi instituită pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, pe A2 (Bucureşti-Crenavodă) şi pe toate cele care vor fi realizate pe Culoarul 4 Paneuropean (Nădlac - Arad - Timişoara - Sibiu - Piteşti - Bucureşti – Constanţa).
Potrivit oficialilor Ministerului Transporturilor, banii colectaţi din respectivele taxe vor fi folosiţi exclusiv la întreţinerea autostrăzilor, nu şi la alimentarea altor fonduri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite