Berceanu: Nu cred că este nevoie de un nou acord cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, astăzi, că din punctul său de vedere nu este nevoie de un nou acord de împrumut cu FMI, pentru că România trebuie să se concentreze pe implementarea actualului acord.

Îniante de şedinţa BPN al PDL, Berceanu a fost întrebat dacă împărtăşeşte ideea ministrului de Interne potrivit căreia România ar avea nevoie de un nou acord cu FMI.

"Nu cred, eu cred că trebuie să vedem cu acordul acesta, în perioada imediat următoare, cum reuşim să-l implementăm şi după aceea să purtăm discuţia asta. Nu ştiu dacă a fost vreo discuţie sau e doar, aşa, o idee, dar o să vedem", a răspuns Berceanu.

La rândul său, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat că ar fi fost greu de prevăzut situaţia economică actuală încă din ianuarie 2009, în condiţiile în care desfăşurarea crizei la nivel mondial a impus reconsiderarea previziunilor iniţiale. "E un lucru discutabil. Depinde de nivelul de informare al fiecăruia. Situaţia din fiecare ţară este una evolutivă. După cum aţi văzut, previziunea la nivel mondial s-a schimbat în câteva luni", a declarat Adriean Videanu înainte de începerea şedinţei Biroului Permanent Naţional.

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat, într-o emisiune difuzată, dumincă, la ProTv, că, personal, consideră că România are nevoie de un nou acord cu FMI, ceea ce presupune şi un nou împrumut, arătând însă că acest lucru nu a fost discutat în Guvern.

"Personal, cred că România are nevoie de un nou acord cu FMI. Un nou acord cu FMI presupune şi un nou împrumut", a precizat Blaga.

El a arătat că acest lucru nu a fost discutat în Guvern, dar că este convins că la nivelul Ministerului Finanţelor şi al BNR discuţiile au fost purtate în acest sens.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite