Bechtel vrea să concedieze mai mult de o treime din angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul Autostrăzii Transilvania, compania Bechtel, invocă „lipsa de perspective privind finanţarea în 2010 şi plăţile restante pentru lucrările executate în 2009“ pentru a disponibiliza 700 din cei 1.900 de angajaţi. Cei vizaţi vor primi o plată compensatorie echivalentă cu două salarii de bază lunare, precizează, într-un comunicat, reprezentanţii Bechtel.

„Vom avea, fără îndoială, un program redus de lucrări în acest an, obligându-ne să ajustăm forţa de muncă necesară executării lucrărilor în cadrul Proiectului Autostrada Transilvania“, arată oficialii constructorului.


În urma consultărilor care au avut loc cu reprezentanţii sindicatelor, „în ultimele trei luni nu s-au identificat soluţii pentru evitarea concedierilor colective, ci doar anumite măsuri pentru reducerea numărului de salariaţi afectaţi de concedierea colectivă“. De asemenea, „proiectul a alocat resurse considerabile pentru a menţine angajate aproximativ 1200 de persoane, un număr semnificativ, ţinând cont de faptul că volumul de lucru în perioada decembrie 2009 - aprilie 2010 a fost insuficient. În plus, pe toată durata perioadei de suspendare, angajatorul a plătit 75% din salariul de bază al angajaţilor“.

Prin urmare, „în acest moment, în cadrul procesului de concediere colectivă, s-a luat decizia de a păstra aproximativ 1.200 de angajaţi şi de a disponibiliza 700“, se precizează în comunicatul citat mai sus.

„Aş vrea să subliniez faptul că am încercat să reducem impactul concedierii colective, păstrând cât mai mulţi angajaţi posibil“, a declarat Michael Swinford, director de proiect. „Ne angajăm să cooperăm cu Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor Publice şi CNADNR pentru a găsi soluţii de revenire la ritmul normal de lucru. Ne exprimăm intenţia de a rezolva problemele şi a reangaja întregul personal, care este deja instruit şi familiarizat cu cultura organizaţională a Proiectului“, a conchis Michael Swinford.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite