Băsescu a discutat cu şeful OMV la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

9,8% Capital. Este pachetul de acţiuni Petrom pe care statul român vrea să-l vândă pe bursa de la Bucureşti pentru a participa la majorarea de capital pregătită de acţionarul majoritar OMV.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit ieri la Cotroceni cu Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general executiv al OMV, unul dintre subiectele discutate fiind stadiul şi evoluţia proiectului Nabucco. Ambele părţi şi-au exprimat susţinerea gazoductului dezvoltat de consorţiul de companii Transgaz Mediaş, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), BOTAS (Turcia) şi RWE (Germania).

Băsescu şi Ruttenstorfer au discutat şi despre majorarea capitalului social al Petrom şi despre protecţia mediului, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Statul intenţionează să selecteze până la sfârşitul anului casa de brokeraj care va asista vânzarea pe bursa de la Bucureşti a 9,8% din acţiunile Petrom. Statul, care deţine 20,6% din acţiunile Petrom, vrea să folosească, parţial sau în totalitate, fondurile obţinute prin vânzarea participaţiei de 9,8% pentru a lua parte la o majorare de capital la Petrom, pregătită de acţionarul majoritar OMV.

Ruttenstorfer a afirmat la începutul lui august că grupul austriac va aştepta decizia Guvernului privind vânzarea unei părţi a pachetului de 20,6%, înainte de a lua în calcul majorarea de capital de la Petrom.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite