Băsescu: Nu întrevăd o renunţare la plata în avans a TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu nu întrevede o renunţare la plata în avans a TVA, explicând că aceasta este o măsură de combatere a evaziunii fiscale.

"A existat o solicitare şi eu aş vrea să atenţionez asupra problemelor pe care le avem noi cu privire la plata TVA în avans. Ea a fost introdusă ca urmare a faptului că foarte multe firme introduceau 10, 15, 20 de camioane de legume, nu li se taxa TVA, dar a doua zi după ce se vindeau legumele şi fructele firma dispărea şi statul nu mai avea de unde să-şi recupereze TVA", le-a spus Traian Băsescu oamenilor de afaceri prezenţi la un forum economic româno-turc.

Totuşi, el a precizat că nu se referă numai la legume şi fructe, ci la mai multe categorii de mărfuri care se vând rapid.

"Aici aş vrea să fiu foarte deschis şi să spun că nu întrevăd o renunţare la plata în avans a TVA. România s-a obligat să lupte împotriva evaziunii fiscale. Nu e vorba numai de legume şi fructe, dar şi multe alte categorii de mărfuri, care se vând destul de rapid şi care nu vin din ţările non-euro. Vin, se vând şi pe urmă căutăm firma şi nu mai avem de unde să recuperăm TVA, pentru că firma s-a desfiinţat sau s-a pus sigiliu pe ea", a continuat şeful statului român.

El a subliniat că în România "există o tentaţie de evaziune fiscală". Băsescu a adăugat că, cel puţin până când România nu îşi perfecţionează mijloacele de a pune sub control evaziunea fiscală, nu va renunţa la această procedură, care e criticată şi de companiile româneşti.

El a participat, marţi, la Istanbul, la un forum de afaceri româno-turc.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite