Băsescu: Raiffeisen şi Erste nu îşi vor diminua capital în România în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi că în cursul săptămânii trecute a avut întâlniri extrem de importante în zona bancară cu şefii Raiffeisen şi Erste, care i-au spus că băncile pe care le reprezintă nu vor diminua capitalul în România în 2012.

MAI CITEŞTE

Băsescu începe runda de întâlniri cu bancherii austrieci

Şeful statului s-a întâlnit cu preşedintele Raiffeisen Bank

„În cursul săptămânii trecute am avut întâlniri extrem de importante în zona bancară. M-am întâlnit cu preşedintele pentru Romania al Raiffeisen, cei care au preluat Banca Agricola, şi cu preşedintele Erste dar şi cu directorul constituantei din care România face parte la FMI, condusă de Olanda. Cred că pentru public ar fi important următorul mesaj al celor doi preşedinţi: băncile austrice nu-şi vor diminua capitalul în România în 2012”, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că acest lucru îi aduce linişte după nefericitul comunicat al Băncii Naţionale a Austriei, care a fost de natură să ne creeeze temeri.

“Preşedinţii celor două bănci m-au asigurat - şi acesta a fost şi motivul pentru care au cerut această audienţă - că nu-şi vor diminua prezenţa în capital pe piaţa românească, ceea ce e un semnal foarte bun”, a mai spus preşedintele

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite