Barroso cere UE să ia o decizie rapidă privind ajutorul pentru Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a cerut liderilor ţărilor din Uniunea Europeană să aprobe un plan de ajutor pentru Grecia, după ce autorităţile de la Atena au anunţat că ar putea apela la Fondul Monetar Internaţional (FMI), potrivit Reuters.

Barroso a spus că cele 16 ţări care folosesc moneda europeană ar trebui să fie gată să acorde împrumuturi Greciei pentru a o ajuta să reducă deficitul bugetar şi să-şi refinanţeze datoriile, care ajuns la aproape 120% din Produsul Intern Brut (PIB). „Comisia Europeană este gată să propună un mecanism de ajutor pentru Grecia‟, a declarat oficialul european. Acesta nu a menţionat la cât s-ar putea ridica împrumutul total acordat Greciei, însă sursele citate de Reuters, estimează că suma se ridică la 22 de miliarde de euro. Dacă Uniunea Europeană încearcă să găsească o cale de a ajuta Grecia, oficialii de la Atena nu au cerut niciun împrumut până acum şi speră să nu aibă nevoie.


Discuţii incerte


Oficialul European a mai spus că elaborarea unui instrument de ajutor financiar pentru Grecia nu implică şi faptul că acesta ar putea fi pus în practică imediat. Barroso a refuzat să discute despre faptul că Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar putea contribui la crearea acestui mecanism, însă o parte dintre diplomaţii europeni au menţionat că acest lucru nu este exclus în totalitate de Comisia Europeană.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite