Bank of China vrea să intre pe piaţa românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari instituţii de creditare din China, deţinută de stat, intenţionează să intre pe piaţa autohtonă, potrivit unui comunicat emis astăzi de Camera de Comerţ şi Industrie a României. În primele nouă luni ale anului, banca a avut un profit de aproape 16 miliarde de dolari.

 Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR),a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Bank of China, în cadrul căreia a fost prezentată intenţia băncii de a intra pe piaţa românească, potrivit comunicatului emis astăzi de  de CCIR.

Delegaţia a fost formată din Zhang Gang, Director General Adjunct al Bank of China în Ungaria şi Wang Weri,  Adminstrator al Bank of China în Ungaria, însoţiţi He Shaojun, Secretar III al Ambasadei Chinei în România.

"Zhang Gang a prezentat intenţiile Bank of China de a se stabili pe piaţa românească. În prezent, Bank of China deţine peste 1.000 de sucursale şi birouri în toată lumea, dintre care circa 20 în Europa. După deschiderea sucursalei din Ungaria, Bank of China analizează oportunitatea stabilirii şi pe piaţa din estul Europei", se arată în comunicat.

Mihail Vlasov a declarat deschiderea şi disponibilitatea Sistemului Cameral de a sprijini aceste demersuri.

Bank of China este unul dintre cei patru giganţi bancari deţinuţi de statul chinez şi este cea mai veche bancă din China. 

Doar în prima jumătate a lumii decembrie, acestea au acordat împrumuturi noi în valoare de 11,9 miliarde de dolari. Ceilalţi trei „grei“ din industria bancară chineză sunt Agricultural Bank of China, Industrial & Commercial Bank of China şi China Construction Bank Corp.

Potrivit raportului financiar pe primele nouă luni ale anului, Bank of China a înregistrat un profit după achitarea taxelor în valoare de aproape 16 miliarde de dolari, reprezentând o creştere de 22,09% faţă de perioada similară a anului trecut.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite