Banii pentru resurse umane, blocaţi de CE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană (CE) a blocat pentru moment decontările de fonduri pentru resurse umane în valoare de opt milioane de euro, din cauza funcţionării  defectuoase a Sistemului electronic SMIS, arată oficialii Programului Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

Măsura luată de oficialii europeni vizează cereri elaborate în ultima lună, precum şi una trimisă înainte de 11 februarie. Însă, reprezentanţii Programului Dezvoltarea Resurselor Umane menţionează, într-un comunicat, că suspendarea temporară a rambursărilor „nu aduce niciun prejudiciu beneficiarilor proiectelor finanţate din fonduri POS DRU şi că plăţile către aceştia nu au fost şi nu sunt suspendate".

În plus, aceştia mai spun că, în perioada februarie - martie, 118 beneficiari au încasat suma de 23 de milioane de lei, reprezentând atât prefinanţări, cât şi rambursări. În plus, beneficiarii vor primi în continuare sumele solicitate în cererile de rambursare şi în cele de prefinanţare.

Comisia de audit a CE va reveni în România în luna aprilie pentru a evalua modul în care măsurile aplicate în ultimele două luni au respectat recomandările făcute. În acest interval, decontarile de la Comisia Europeană către AM POSDRU au fost suspendate temporar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite