Bani pentru strategia de gestionare a nămolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Mediului şi Pădurilor alocă două milioane de euro pentru servicii de studiere a pieţei şi sondaje privind strategia de gestionare a nămolului din staţiile de epurare, potrivit anunţului de pe e-licitatie.ro.

Suma nu include şi Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) şi va fi plătită de la bugetul de stat, urmând ca 75% din cheltuielile eligibile să fie rambursate apoi din fonduri europene.

Contractul presupune achiziţionarea serviciilor necesare elaborării unor documente strategice privind gestionarea nămolurilor de tratare, respectiv epurare, în România şi evidenţierea posibilităţilor de valorificare a acestora în agricultură. Contractul va fi oferit prin licitaţie deschisă, cea mai mare pondere având-o preţul ofertei, care va conta 30%.

Câştigătorul trebuie să ofere servicii de elaborare de  studii într-un termen de 15 luni. Firmele interesate trebuie să depună o garanţie de participare de 40.000 de euro, precum şi una de bună execuţie, în valoare de 10% din  preţul fără TVA al contractului. Totodată, firmele participante trebuie ca, în  ultimii trei ani, să fi avut profit şi o cifră de afaceri cel puţin egală cu două milioane de euro.

Din punct de vedere tehnic, participanţii la licitaţie trebuie să aibă între  angajaţi un şef de proiect care să fi absolvit studii universitare tehnice, economice sau de mediu, care să aibă cel puţin 15 ani vechime în muncă şi  care să fi participat la cel puţin două proiecte cu finanţare  internaţională. Totodată, firmele care vor să participe trebuie să  aibă între angajaţi un expert în gestionarea nămolurilor şi unul în agro-chimie. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite