Bani pentru tinerii care deschid o afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat ieri, după unsprezece luni de la iniţierea proiectului, Ordonanţa de Urgenţă pentru stimularea înfiinţării microîntreprinderilor de către tinerii antreprenori.

Astfel, persoanele de până-n 35 de ani, care nu au deţinut anterior calitatea de acţionar, asociat sau membru al conducerii unei firme, vor primi o finanţare nerambursabilă de cel mult 50% - dar nu mai mult de zece mii de euro - din valoarea proiectului.

Credit garantat

Întreprinzătorul trebuie să facă dovada surselor de finanţare şi va primi o garanţie de cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 de euro. Acesta va fi scutit, pentru trei ani, de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru veniturile a cel mult patru salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată.

„Această perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, la care se foloseşte venitul brut lunar. Viitoarea societate nu trebuie să aibă în obiectul de activitate mai mult de cinci grupe CAEN şi trebuie să fie în afara domeniului de intermedieri financiare, tranzacţii imobiliare, jocuri de noroc sau producţie şi comercializare de armament, tutun sau alcool.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite