Bani europeni în plus pentru fermieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crescătorii de porcine vor beneficia de fonduri pentru bunăstarea animalelor, iar nivelul maxim al sprijinului acordat tinerilor fermieri a crescut de la 25.000 de euro la 40.000 de euro.

Comisia Europeană a aprobat cea de-a şaptea modificare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.În cazul măsurii modernizării exploataţiilor agricole, modificările adoptate vizează prelungirea datei la care standardele privind nitraţii şi laptele crud devin obligatorii, precum şi a datei la care se încheie perioada de graţie pentru cele două standarde.

De asemenea, sectorul bovine pentru carne va fi considerat prioritar, iar valoarea maximă eligiblă a unui proiect din sectorul vegetal va fi de un milion de euro.

Creşte cofinanţarea pentru firmele mici

Pentru măsura „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere", modificările vizează prelungirea datei la care se încheie perioada de graţie pentru standardele rămase în vigoare. Totodată, au fost prioritizate microîntreprinderile pentru sacrificare şi procesare de carne, precum şi cele pentru colectare şi procesare lapte, fiind introdusă şi o plafonare a valorii maxime eligibile a proiectelor pentru acest tip de investiţii.

La măsura care vizează sprijinul pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi, ajutorul a crescut de la 70% la 85% pentru investiţiile în sectorul producţiei non agricole.

În ceea ce priveşte măsura „Încurajarea activităţilor turistice", sprijinul a fost majorat de la 70% la 85% pentru investiţiile în agroturism, precum şi plafonul maxim pentru investiţiile în domeniu, de la 70.000 euro la 100.000 de euro pentru un proiect. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite