Bani pentru finanţarea stocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile care trebuie să aloce fonduri pentru constituirea stocurilor temporare sau sezoniere pot accesa credite special oferite de bănci pentru această destinaţie. De asemenea, se pot obţine

Companiile care trebuie să aloce fonduri pentru constituirea stocurilor temporare sau sezoniere pot accesa credite special oferite de bănci pentru această destinaţie. De asemenea, se pot obţine refinanţări ale acestor tipuri de credite.
Este important ca solicitantul să nu se afle în litigiu cu vreuna din bănci nici cu instituţia care acordă creditul, nici cu altele. Perioada de creditare este de maximum 12 luni, iar rambursarea se face, de regulă, lunar. În principiu, termenele de rambursare se negociază între bancă şi client, în funcţie de data la care se valorifică stocurile finanţate. Dobânzile se calculează la soldul creditului utilizat de la data primei trageri din credit şi până la rambursarea integrală. În general, se poate prezenta orice garanţie ori combinaţie de garanţii din cele acceptate de bancă. În cazul în care beneficiarul, persoană juridică, constituie un depozit bancar drept garanţie, pentru acea sumă poate primi o bonificaţie anuală. Aceasta este spre exemplu, la CEC - de 5,75% pe an pentru depozitele în lei, 3% pentru euro, respectiv 4% pentru USD.
Exemplu de finanţare:
n Magazinul Z trebuie să achiziţioneze încă de pe-acum un stoc de îmbrăcăminte pentru iarnă, pe care urmează să o vândă en detail.
n Banca acordă un credit de finanţare a stocului, în valoare de 50.000 RON pe 10 luni, astfel că magazinul va rambursa câte 5.000 RON plus dobânda, în fiecare lună;
n Rambursarea se poate face şi la alte termene, în funcţie de evoluţia vânzărilor la îmbrăcămintea astfel achiziţionată.
Avantajul magazinului constă în faptul că a achiziţionat din timp, în regim angro, întreaga marfă pe care o va scoate la vânzare în iarnă, reducându-şi astfel costurile cu cel puţin 20%.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite