Bancpost: Creditarea exportatorilor ar trebui să se intensifice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creditarea exportatorilor ar trebui să se intensifice în acest an, în timp ce firmele de retail ar putea primi noi împrumuturi în cazul în care consumul se redresează, consideră economiştii Bancpost.

În ceea ce priveşte creditarea pe segmentul populaţiei, Dan Bucşa, şeful departamentului de cercetare din Bancpost, se aşteaptă ca procesul să fie reluat în condiţiile în care atât optimismul consumatorilor, cât şi achiziţiile planificate vor creşte în acest an.

În plus, economiştii băncii estimează o scădere a ratelor dobânzilor pe piaţă, dar nu una dramatică. „Dacă reducerea ROBOR la trei luni se transferă în reducerea ratelor la creditele în lei, ne aşteptăm ca ratele dobânzilor să urmeze aceeaşi tendinţă şi să scadă sub 5%, acolo unde trebuie să ajungă”, a explicat Dan Bucşa.

În condiţiile în care România va beneficia de o îmbunătăţire a evaluării riscurilor, iar lichiditatea în valută străină se va reîntoarce pe piaţa românească, marjele raportate la EURIBOR la trei luni ar putea înregistra o scădere lentă.

Bancpost mizează pe creditarea companiilor

Peter Weiss, directorul general al Bancpost, a arătat că banca are ca obiectiv în acest an dezvoltarea activităţii diviziei corporate.

„Dezvoltarea activităţii diviziei companii a băncii este un imperativ al anului 2011. Scopul este oferirea de soluţii financiare integrate, adică de pachete de produse, în afară de facilităţile de creditare”, a spus şeful Bancpost.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite