Băncile se vor bate pe clienţii buni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul bancar românesc va înregistra pe termen scurt şi mediu o repoziţionare a băncilor mici pe segmente de nişă, o posibilă consolidare prin fuziuni şi achiziţii şi o creştere a concurenţei pentru clienţii buni, potrivit unui studiu realizat de Ensight Management Consulting.

În plus, piaţa bancară ar putea cunoaşte în următoarea perioadă o creştere a gradului de penetrare a cardurilor. Specialiştii Ensight Management Consulting arată că, în perioada următoare, competiţia pentru atragerea clienţilor buni va creşte atât pentru creditare, în special pentru refinanţare, dar şi pentru depozite, creşterea creditări fiind strâns corelată de capacitatea băncilor de a genera depozite. În plus, este posibilă o consolidare suplimentară a pieţei bancare având în vedere că există chiar declaraţii publice privind unele intenţii de vânzare sau cumpărare.

În ceea ce priveşte băncile mici, consultanţii Ensight Management Consulting sunt de părere că acestea vor fi nevoite să-şi regândească abordarea de piaţă în condiţiile în care resimt presiuni asupra profitabilităţii. Unele bănci au început acest proces în 2009 şi 2010, cum este cazul MKB Nextebank, iar această tendinţă probabil va continua, se arată în studiul companiei de consultanţă. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite