Băncile scot la vânzare hoteluri şi pensiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorii în turism pot profita acum de preţurile avantajoase ale unităţilor turistice executate silit de instituţiile de credit. După ce nu şi-au mai putut rambursa creditele, zeci de hotelieri şi patroni de pensiuni turistice au ajuns să fie executaţi de băncile la care s-au împrumutat.

Dacă ai visat vreodată să ai propriul hotel sau pensiune, acum este momentul! De exemplu, BCR scoate la licitaţie zece hoteluri, minihoteluri şi pensiuni după ce proprietarii acestora au fost executaţi silit pentru că nu şi-au mai putut rambursa creditele contractate. Iar preţurile de pornire sunt unele atractive, mai mici cu până la 30% faţă de preţul pieţei.

De exemplu, cu 272.430 de euro îţi poţi cumpăra o pensiune în judeţul Timiş, care dispune de 18 camere cu baie proprie, sală de mese, bucătărie şi recepţie. Banca are de recuperat de la proprietarul unităţii turistice 1,147 milioane de lei (276.385 de euro). După ce pensiunea nu şi-a găsit cumpărător la prima licitaţie care a avut loc în februarie, preţul de pornire de 1,216 milioane de lei (293.000 de euro) a fost redus cu 25%.

Cea mai scumpă unitate turistică scoasă la licitaţie este un complex hotelier din Băile Herculane, care dispune de bază de tratament balnear, restaurant şi de o capacitate de cazare de 133 de camere. Preţul de pornire în această licitaţie este de 11,16 milioane de lei (2,69 milioane de euro). Proprietăţi sunt scoase la licitaţie şi pe litoral. Un mini-hotel din Eforie Nord, cu 16 camere, este pus la vânzare cu un preţ de pornire de 1,2 milioane de lei (290.000 de euro).

Paşi de urmat

Dacă vrei să participi la licitaţie pentru a deveni proprietarul uneia dintre aceste unităţi turistice, trebuie să urmezi mai mulţi paşi. În primul rând, transmiţi executorului o ofertă de cumpărare. Ulterior, depui în contul de consemnare o cauţiune în valoare de 10% din preţul de pornire. Câştigă cel care oferă cel mai mare preţ.

În cazul în care nu câştigi licitaţia, poţi recupera suma depusă în urma unei cereri adresate executorului. Dacă ai câştigat licitaţia, ai la dispoziţie 30 de zile să depui suma propusă pentru cumpărarea acelei locuinţe, ţinându-se cont de cauţiunea de 10%. După plata integrală şi după trecerea unui termen de 15 zile, executorul va întocmi actul de adjudecare ce serveşte ca titlu de proprietate. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite