Băncile naţionalizate aduc profituri statului britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile de creditare din Marea Britanie care au avut nevoie de fonduri publice pentru a fi salvate de la colaps înregistrează acum profituri în creştere, o parte dintre câştiguri revenind contribuabililor din ai căror bani au fost finanţate băncile confruntate cu lipsa de lichidităţi.

Northern Rock a contractat în 2007 o serie de împrumuturi de la statul britanic a căror valoare ajungea la 26 de miliarde de lire sterline.

Acum, banca a anunţat câştiguri de 349,7 milioane de lire pentru prima jumătate a acestui an, în creştere faţă de perioada similară din 2009, când banca a înregistrat pierderi de 724,2 milioane de lire.

La fel, profitul obţinut în primul semestru din 2010 de Lloyds Banking Group, deţinută în proporţie de 41% de statul britanic, a crescut la 1,6 miliarde de lire sterline, în timp ce în perioada similară a anului trecut a înregistrat pierderi de 3,96 miliarde de lire sterline.

Astfel, contribuabilii britanici ar avea de câştigat aproximativ 7,4 miliarde de lire sterline, potrivit calculelor realizate de publicaţia „The Guardian". 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite