Băncile greceşti retrag bani din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile greceşti au continuat să-şi reducă expunerea pe piaţa românească în al doilea trimestru din 2011, în timp ce băncile franceze şi cele austriece şi-au majorat finan­ţările.

Potrivit datelor publicate de Banca Reglementelor Internaţionale, expunerea băncilor din Grecia faţă de România s-a redus cu 650 de milioane de euro comparativ cu nivelul din martie şi a ajuns la 15,03 miliarde de euro.

În cazul băncilor franceze, expunerea s-a majorat în al doilea trimestru cu 4,7 miliarde de euro, la 13,78 miliarde de euro. Totuşi, în primele trei luni din 2011, instituţiile de credit franceze şi-au diminuat expunerea cu 4,8 miliarde de euro.

Băncile austriece au adus mai puţin de jumătate de miliard de euro, astfel că expunerea acestora pe România a ajuns în iunie la 30,83 miliarde de euro. Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri, înainte de plecarea la Bruxelles la Consiliul European, că ţara noastră va avea dificultăţi, în 2012, în ceea ce priveşte obţinerea de împrumuturi interne pentru finanţarea deficitului din sistemul de pensii, de sănătate şi pentru programele sociale dacă fluxurile de capital ale băncilor străine către România vor fi limitate. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite