Băncile, obligate să scoată la vedere comisioanele şi taxele operaţiunilor cu carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BNR a elaborat un regulament privind plăţile electronice, prin care impune băncilor emitente de carduri să îşi informeze clienţii în legătură cu taxele şi comisioanele pe care le percep. De

BNR a elaborat un regulament privind plăţile electronice, prin care impune băncilor emitente de carduri să îşi informeze clienţii în legătură cu taxele şi comisioanele pe care le percep. De asemenea, băncile vor trebui să afişeze ratele de conversie valutară, folosite în situaţia utilizării cardurilor denominate în lei în afara ţării. În regulamentul BNR se mai precizează că modificarea ratei dobânzii va fi anunţată cu 10 zile înainte de data intrării în vigoare a modificării. În plus, comercianţii trebuie să ne ceară buletinul când plătim cu cardul.

Ce trebuie să conţină extrasul de cont
Informaţiile privind contul aferent unui card trebuie prezentate în scris, pe suport hârtie şi/sau prin mijloace de telecomunicaţie electronice, şi vor conţine cel puţin următoarele date: l o referinţă care să îi permită utilizatorului să identifice tranzacţia, instituţia acceptantă, comerciantul acceptant sau ATM-ul la care s-a desfăşurat tranzacţia, precum şi data tranzacţiei; l valoarea tranzacţiei (suma plătită, retrasă, transferată); l valoarea oricăror taxe şi comisioane aplicate pentru anumite tipuri particulare de tranzacţii; l rata de schimb valutar pentru convertirea valorii fiecărei tranzacţii efectuate în monedă străină.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite