Băncile şi companiile aeriene trag bursele în jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile companiilor europene se află sub presiune, înregistrând scăderi pentru a treia zi consecutiv. Cele mai mari pierderi le înregistrează sectorul bancar şi cel al companiilor aeriene.

Acţiunile băncii franco-belgiene Dexia înregistrează cele mai mari scăderi, la fel ca şi BNP Parisbas şi Societe Generale. Titlurile AirFrance-KLM au scăzut cu peste 4% după anunţul IATA, organizaţia ce reuneşte majoritatea operatorilor de transporturi aeriene, că estimarea privind profiturile din acest an a fost supravealuată.

Indicele StoxxEurope 600 a scăzut cu 2,6% la 217,89 încă de la deschiderea burselor europene. Comparativ cu valoarea maximă a indicelui atinsă pe 17 februarie scăderea este de 24%. Indicele MSCI al burselor asiatice a pierdut 2,3%, în timp ce Standard&Poor’s s-a redus cu 0,7%. Cererea oficialilor europeni ca sectorul privat să suporte o cotă mai mare din pierderile cauzate de situaţia din Grecia va ridica probleme în primul rând în rând instituţiilor bancare. Goldaman Sachs şi-a redus estimările privind creşterea economică, prognozând intrarea în recesiune a Germaniei şi Franţei pe măsură ce economia europeană se degradează, iar SUA este supusă din ce în ce mai mult la riscul reluarăă declinului. Economia mondială va creşte în acest an cu 3,8% şi cu 3,5% în 2012, se arată în noua prognoză, faţă de estimările anterioare de 3,9% pentru 2011 şi 4,2% anul viitor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite