Băncile cer clienţilor programare la bani - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică scrie despre măsurile băncilor în faţa jafurilor, evoluţia Dacia Duster şi inaugurarea unei noi baze militare la Kogălniceanu. Printre al te subiecte, APAPR crede că sistemul de pensii private va fi falimentat de tăierea contribuţiilor, iar Guvernul vrea să reducă  şi pensiile sub 1.000 lei.

Băncile cer clienţilor programare la bani

De teama înmulţirii jafurilor, dar şi din cauza costurilor cu lichidităţile, băncile pretind clienţilor să le anunţe cu cel puţin o zi înainte dacă vor să retragă o sumă importantă de bani cash, chiar şi de la 3.000 de euro în sus. Solicitarea este valabilă şi în cazurile în care este vorba de retragerea unui depozit în ziua în care acesta ajunge la scadenţă, informează ZF

Dacia Duster va fi primul SUV care va democratiza acest segment

"Am cumpărat Duster deoarece cred în el. L-am cumpărat înainte să-l văd. Va fi un mare succes european. Cred că este primul SUV care va democratiza acest segment care părea până la Duster un pic inaccesibil oamenilor cu venit mediu, nu numai din România, ci, în general din Europa.Ce mă doare: că Duster va avea succes foarte mare în alte ţări decât în România", a declarat Dan Vardie, analistul auto şi reprezentantul României în juriile internaţionale, pentru Money.

APAPR: "Tăierea contribuţiilor va falimenta sistemul de pensii private"

Asociaţia pentru Pensii Administrate Privat din România (APAPR) va trimite o scrisoare de protest preşedintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc şi reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional (FMI), fiind împotriva măsurii de reducere a contribuţiilor în sistem de la 2,5 % la 0,5 %, scrie Bursa. "Propunerea de tăiere a contribuţiilor la 0,5% înseamnă falimentarea cu bună ştiinţă a sistemului de pensii private", a avertizat Crinu Andănuţ, preşedintele APAPR.

Americanii au inaugurat noua bază militară de la Kogălniceanu

Noua bază americană de la Kogălniceanu a primit primii 100 de soldaţi americani, puşcaşi marini şi membri ai forţelor navele, care au sosit, la începutul acestei săptămâni, pentru a participa la Black Sea Rotational Force.Principalul obiectiv al forţei de rotaţie americane este de a promova stabilitatea în regiune, potrivit Financiarul.

Guvernul vrea să reducă şi pensiile sub 1.000 lei

În urma discuţiilor de marţi avute de reprezentanţii Consiliului Economic şi Social, cu ministrul Finanţelor Sebastian Vladescu şi cu ministrul Muncii Mihai Şeitan, nu s-a acceptat ca pensiile sub 1.000 de lei să nu fie reduse cu 15%. ACPR cere Guvernului să-şi reconsidere poziţia ţinând cont de situaţia disperată în care se află pensionarii cu venituri mici, scrie Curierul Naţional.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite