Banca Transilvania vrea să fie controlată tot de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Transilvania susţine că îşi va continua planurile deja stabilite, de a fi o bancă cu capital românesc, salutând intrarea în acţionariatul său a Bank of Cyprus, care a cumpărat miercuri 9,7 % din acţiunile băncii, informează un comunicat al băncii.

„Banca Transilvania îşi va continua planurile stabilite - cu ajutorul acţionarilor şi al partenerilor săi strategici, BERD şi IFC - de a fi, şi de acum înainte, o instituţie bancară cu capital românesc şi unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţă", se arată în comunicat.Totodată, reprezentanţii Băncii Transilvania (BT) spun că sunt mulţumiţi de faptul că Bank of Ciprus a intrat îna cţionariatul companiei.  „Investiţia în acţiunile TLV fiind un semn de încredere în bancă, în managementul, în strategia şi în viitorul BT", informează banca.

Bank of Cyprus a anunţat ieri că a plătit 58 de milioane de euro (250 de milioane lei) pentru 9,7% din capitalul Băncii Transilvania (TLV), devenind astfel al doilea acţionar ca mărime după Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine 14,55%, tranzacţia evaluând instituţia de credit românească la aproape 600 de milioane de euro. De asemenea, International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a intrat recent în acţionariatul băncii, cu 3,62% din capital, după ce a convertit în acţiuni obligaţiunile în valoarea de 20 milioane dolari pe care instituţia le deţine la BT din 2005.

Banca cipriotă a precizat că tranzacţia nu va avea impact asupra adecvării capitalului şi asupra indicatorilor de stabilitate financiară, explicând totodată că participaţia achiziţionată are un scop strict investiţional, deoarece a reprezentat o oportunitate de investi într-o bancă importantă de pe piaţa românească la un preţ atractiv.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite