Banca Transilvania a obţinut a doua majorare a plafonului pentru "Prima Casă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Transilvania a obţinut încă 15 milioane de euro ca suplimentare a plafonului de garantare a creditelor care fac parte din programul “Prima Casă", se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Suma suplimentară este destinată celor care au încheiat deja sau vor încheia ante-contracte de vânzare – cumpărare a unui imobil până la data de 15 februarie 2010. Creditele sunt acordate pentru achiziţionarea de locuinţe terminate sau în construcţie, precum şi pentru cele care urmează să fie construite.

Mai citiţi şi: Focşani: Îşi plătesc datoriile cu mobila din casă

Plafonul iniţial de garantare, la dispoziţia Băncii Transilvania, a fost de 17 milioane de euro. Acesta a mai fost suplimentat în luna octombrie 2009 cu  10 milioane de euro.

“Este cea de a doua suplimentare pe care Banca Transilvania o primeşte din partea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Vom folosi această oportunitate pentru creşterea ritmului creditării, dar şi pentru a ajuta cât mai mulţi oameni să aibă casa lor. Avantajele comerciale ale băncii noastre, în acest program sunt: promptitudinea cu care sunt tratate solicitările clienţilor, evaluarea gratuită a imobilelor şi posibilitatea asigurării imobilului cumpărat, în condiţii foarte avantajoase, ca preţ”, a declarat Robert C. Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania.

BT a acordat până acum aproape 600 de credite “Prima Casă”, iar alte 100 de dosare, în sumă de 2,5 milioane euro, se află în diferite stadii de aprobare.

"Interesul clienţilor faţă de acest program este în continuare foarte ridicat, fiind căutate mai ales creditele pe termen lung, pe perioade cuprinse între 20 şi 30 de ani. In general, valoarea creditelor contractate este cuprinsă între 25.000 şi 57.000 de euro şi variază în funcţie de oraşe, regiuni, respectiv de valoarea imobilelor din aceste pieţe", mai spun reprezentanţii băncii.

Banca Transilvania, ca parte a acestui proiect, acordă finanţări atât în lei, cu o dobândă de 10,65% pe an., la care se adaugă comisionul de gestiune de 0,2% pe lună, cât şi în euro, cu o dobândă de 4,7% pe an (EURIBOR 3M + 4 pp).

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite