Banca Mondială are un nou manager în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Mondială l-a numit, începând de vineri, 15 ianuarie, pe francezul Francois Rantrua la conducerea biroului din România, ca succesor al lui Benoit Blarel, care şi-a încheiat mandatul în luna septembrie 2009.

Începând din 5 octombrie, Arntraud Hartmann, şefa misiunii rezidente a Băncii Mondiale în România în perioada 1992-1996, a deţinut funcţia de manager interimar al biroului local, în locul lui Blarel.

Rantrua s-a alăturat Băncii Mondiale în 1997 şi a deţinut diverse funcţii, cea mai recentă fiind cea de director pentru Mauritania. Noul director al Băncii Mondiale va avea ca principale trei priorităţi conducerea discuţiilor zilnice cu Guvernul legate de o gamă largă de politici, îndeplinirea unui rol strategic în implementarea strategiei de parteneriat cu România, precum şi asigurarea conducerii operaţiunilor de zi cu zi şi administrarea echipei şi bugetului biroului din România.

Banca Mondială este una dintre principalele surse de asistenţă în domeniul dezvoltării şi are ca obiectiv principal ajutorarea populaţiei şi a ţărilor mai sărace.România este membră a Băncii Mondiale din 1972, dar instituţia a deschis un birou pe plan local în anul 1992. În perioada 1991-2008, Banca Mondială a finanţat un număr de 54 proiecte în România, însumând un angajament de aproximativ 5,5 miliarde dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite