Banca Italo Romena are un nou şef: Paolo Mariani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paolo Mariani (51 de ani) este noul director general al Băncii Italo Romena, succedându-l în funcţie pe Giulio Simonelli care şi-a încheiat mandatul în luna martie, se arată într-un comunicat al instituţiei bancare.

Înainte de sosirea în România, Paolo Mariani a ocupat, timp de patru ani, funcţia de Director General al instituţiei bancare italiene Carifac („Cassa di risparmio di Fabriano e Cupramontana S.p.A”), membră a Grupului Veneto Banca la fel ca Banca Italo Romena.

Experienţă de 20 de ani în bankingul italian

„Numirea lui Paolo Mariani în funcţia de Director General al Băncii Italo Romena va contribui în mod semnificativ la performanţele Băncii, dată fiind cariera sa de peste 20 de ani în sectorul bancar din Italia. Acesta aduce cu sine o bogată experienţă, acumulată pe segmentele corporate şi private banking pe care, am convingerea, o va pune în slujba clienţilor Băncii”, a declarat Franco Antiga, Preşedintele Băncii Italo Romena.
Paolo Mariani are 51 de ani şi a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Macerata (Università degli Studi di Macerata) din Italia.

Banca Italo Romena a fost înfiinţată în anul 1980. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, unitate care se află printre primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia.
Din 2001, Banca Italo Romena şi-a dezvoltat treptat reţeaua teritorială şi portofoliul de clienţi. Dintr-o bancă orientată, la început, către segmentul corporate, în special către societăţile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, şi către societăţile româneşti şi către segmentul retail.
Sediul central al Bancii Italo Romena se află în Italia (provincia Treviso), iar în România aceasta operează prin Sucursala Bucureşti, a cărei reţea cuprinde 22 de agenţii, dintre care 5 se află în Bucureşti şi 17 sunt situate în cele mai importante oraşe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite