Banca Centrală a Germaniei a redus prognoza de creştere economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bundesbank a redus estimările de creştere ale economiei germane pentru anul viitor, pe fondul incertitudinilor privind modul în care criza datoriilor europene ar putea să afecteze cea mai importantă economie din zona euro.

Potrivit noilor prognoze, Produsul Intern Brut al Germaniei ar urma să crească în 2012 cu o rată cuprinsă între 0,5% şi 1%, cu mult sub estimările de creştere de circa 1,8% făcute la jumătatea anului. “Există numeroase riscuri, şi intrarea pe un trend descendent este foarte probabilă, dacă problemele din zona euro se vor accentua” a declarat un oficial al Băncii Centrale a Germaniei, pentru cotidianul britanic Financial Times.

Dealtfel, estimările privind ritmul de creştere al economiei germane au fost reduse anterior chiar şi de oficialii ai Uniunii Europene, decizie ce a avut la bază aceleaşi îngrijorări cu privire la amplificarea crizei datoriilor suverane.

Îngrijorările exprimate de oficialii Băncii Naţionale au fost însă calmate de reprezentanţii asociaţiilor companiilor din industria autohtonă, care susţin că o recesiune este scoasă din discuţie, în condiţiile în care, potrivit acestora, baza economiei – reprezentată de activitatea  industrială – a rămas robustă, iar producţia industriei germane este acoperită de comenzi. “Din punctual de vedere al economiei reale, nu există nici un motiv să ne temem de o eventuală recesiune” a declarat un reprezentat al industriaşilor germani, citat de Financial Times.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite