Balanţa comercială înclină tot mai mult spre importuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din datele comunicate, ieri, atât de Ministerul Economiei şi Comerţului, cât şi de către Institutul Naţional de Statistică, reiese o creştere cu aproape 50% a deficitului balanţei comerciale

Din datele comunicate, ieri, atât de Ministerul Economiei şi Comerţului, cât şi de către Institutul Naţional de Statistică, reiese o creştere cu aproape 50% a deficitului balanţei comerciale în primul trimestru 2006 faţă de aceeaşi perioadă din 2005.
Diferenţa dintre exporturi şi importuri a fost, în primul trimestru din acest an, de 2,35 miliarde euro, iar în primul trimestru din 2005 de 1,57 miliarde euro. Ritmul accelerat al proceselor de restructurare şi modernizare a sectoarelor economice, dependenţa structurilor tehnologice interne de importurile energetice şi de materii prime sunt principalii factori care au alimentat deficitul comercial, potrivit Ministerului Economiei şi Comerţului. Importurile au vizat în principal materiile prime energetice şi echipamentele necesare modernizării economiei.
Importurile de ţiţei, gaze şi cărbune

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite