"Băieţii deştepţi" au pierdut în instanţă. Continuă forţa majoră la Hidroelectrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea Energy Holding şi a Camerei de Comerţ a României, prin care traderul de energie dorea suspendarea clauzei de forţă majoră din contractele Hidroelectrica şi reluarea livrărilor de energie la întreaga cantitate din contract, potrivit unui comunicat al Hidrosind.

Sindicaliştii spun că au susţinut conducerea Hidroelectrica de această dată, pentru ca demersul Energy Holding să fie respins.

Din cauza secetei, producţia Hidroelectrica este acum la jumătate. Compania a activa în septembrie clauza de forţă majoră din contracte, pentru a reduce livrările de energie la nivelul producţiei. Camera de Comerţ a României a eliberat atunci un aviz prin care certifica situaţia de forţă majoră.

Energy Holding a cerut suspendarea acestei măsuri, pe motiv că avizul Camerei de Comerţ nu era semnat de cine trebuia. La solicitarea Energy Holding, Camera de Comerţ a dat o rezoluţie prin care era revocat acest aviz.

Federaţia Hidrosind a formulat o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei de Comerţ a României, Mihail Vlasov, cerând investigarea legăturii dintre acesta şi Energy Holding.

Energy Holding cumpără de la Hidroelectrica 2,6 TWh de energie anual. Spre comparaţie, consumul populaţiei este de 12 TWh,

Totodată, sindicaliştii din Hidroelectrica au început strângerea de semnături pentru a ataca în instanţă toate contractele dintre Hidroelectrica şi "băieţii deştepţi", cerând anularea lor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite