Baconschi: Invităm investitorii chinezi să construiască autostrăzi şi hidrocentrale în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, a declarat astăzi, la Ziua Naţională a României la Expo 2010 Shanghai, că invită investitorii din China să contruiască autostrăzi şi hidrocentrale în România.

"Pavilionul României la Shanghai este o invitaţie adresată investitorilor chinezi. România se pregăteşte să îşi modernizeze hidrocentralele sau să construiască altele noi, iar companiile chineze sunt binevenite să participe la licitaţii. Vrem să construim şosele şi autostrăzi, sau facilităţi industriale, expertiza sau capitalul chinez sunt, la rândul lor binevenite", a declarat Teodor Baconschi.

China se află "doar" pe locul 17 între investitorii străini în România, a afirmat ministrul, adăugând că  "există infinit mai mult potenţial".

"Agricultura este alt domeniu unde România este extrem de interesantă. Avem una din cele mai puţin poluate suprafeţe agricole din Europa", a menţionat Baconschi.

Delegaţia României, din care fac parte Baconschi şi ministrul Turismului, Elena Udrea, participă, între 28 şi 30 iulie, la Shanghai, la evenimentele ocazionate de Ziua Naţională a României la Expo 2010, sărbătorită joi, 29 iulie.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite