BRD: România trebuie să ducă până la capăt acordul cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România trebuie să ducă până la capăt acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), ca să dea dovadă de seriozitate, în ciuda faptului că există păreri ce susţin că nu este necesar să atragem toţi banii de la instituţie, este de părere Florian Libocor, economistul-şef al BRD.

„Sunt păreri că nu este necesar să atragem toţi banii. Părerea mea este că trebuie să ducem până la capăt acest acord, măcar că dă bine la CV şi să arătăm că suntem serioşi‟, a spus Libocor. El a mai arătat că România urmează să primească în acest an de la FMI, Comisia Europeană şi alte instituţii financiare internaţionale 8,5 miliarde de euro, în timp ce finanţarea deficitului bugetar, în condiţiile încadrării în ţinta de 5,9% din PIB, se ridică la opt miliarde de euro. Libocor s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte atingerea ţintei de deficit bugetar agreată cu FMI pentru 2010. 


În prima parte a acestei săptămâni, FMI a virat în contul Băncii Naţionale a România şi în Trezoreria Ministerului Finanţelor 2,45 miliarde de euro, iar în luna martie urmează să vină de la Comisia Europeană alte 1,5 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite