BNR va avea un comitet pentru rezerva de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Structura viitoarei rezerve a României va fi analizată de un comitet de lucru, a declarat ieri, la Constanţa, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. El a precizat că în prezent rezerva de aur a băncii centrale este adecvată, dar nu se ştie ce se poate întâmpla în următorii ani.

„Am văzut că s-a speculat pe acest lucru. Când am spus că rezerva de aur a Băncii Naţionale este adecvată, m-am referit la un moment dat, la momentul actual, peste 3-5-10 ani vom face alte judecăţi", a spus Isărescu. Întrebat ce-ar însemna pentru BNR reactivarea minelor de aur de la Roşia Montană, guvernatorul a afirmat că subiectul va fi analizat în cadrul Consiliului de Administraţie al băncii centrale.

„Preşedintele a făcut o opţiune strategică, ea nu se întâmplă peste noapte, exploatarea zăcămintelor de aur ale României se va face în timp. Eu cred că nimeni nu a înţeles că mâine se vor dubla rezervele de aur. Rezerva internaţională a Băncii Naţionale este, de fapt, rezerva statului român, administrată de către Banca Naţională. Noi o administrăm, dar legat de structura ei, de mărimea ei, aceasta este o decizie strategică, are o importantă componentă politică", a arătat şeful BNR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite