BNR disponibilizează angajaţi din teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Naţională a României va disponibiliza majoritatea angajaţiilor care lucrează în sucursalele teritoriale. Cei mai mulţi dintre cei care vor fi trimişi acasă lucrează la supraveghere bancară, iar această activitatea se face aproape în întregime la nivel central, au declaratsurse din BNR .

Sucursala din Bucureşti are un regim special, ea este de aflfel şi cea mai mare unitate teritorială, restul din celor 20 de sucursale majoritatea sunt calificate sucursale de grad II. Grad I mai au sucursale din Timiş, Cluj şi Iaşi. În centrala băncii, funcţionează 23 de direcţii şi Cancelaria BNR.

"O parte dintre angajaţii din teritoriu care nu vor mai lucra la supraveghere vor fi relocaţi în structurile departamentului de statistică, unde este nevoie de personal suplimentar pentru activitatea de diseminare", au precizat sursele citate de Mediafax.

Programul de restructurare al BNR a început încă din 2000. Atunci au fost desfiinţate toate agenţiile teritoriale, concomitent cu închiderea unor sucursale judeţene, a căror activitatea a fost preluată de alte sucursale judeţene.

Potrivit datelor prezentate de BNR în raportul pentru 2009, Banca Centrală a angajat anul trecut 109 persoane, 56 de salariaţi şi-au încetat raporturile de muncă cu instituţia, iar numărul total de angajaţi ai BNR era de 1.771.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite