BNR a aprobat fuziunea dintre RBL şi HVB BpL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Naţională a României a aprobat procesul de fuziune dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) şi HBV Banca pentru Locuinţe (HVB BpL), aceasta fiind înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului la data de 1 decembrie 2009.

Întregul proces de fuziune se va încheia până la finele primului trimestru din 2010.

În urma fuziunii celor două bănci specializate în economisire-creditare, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi-a majorat capitalul social de la 96 de milioane de lei la 131,07 milioane de lei.

„Majorarea de capital este o confirmare a stabilităţii pe piaţa de economisire-creditare, care a început, în primul rând, prin decizia de achiziţie a HBV BpL, apoi prin atingerea unui profit de aproximativ un milion de euro în prima jumătate a anului 2009“, a declarat Andrei Stamatian, preşedintele RBL.

Acesta consideră că 2010 va fi un an de cotitură pe termen lung al produsului de economisire-creditare şi că banca va trece de la etapa de creştere la una de maturizare.

Totodată, BNR a aprobat numirea lui Andrei Stamatian în funcţia de preşedinte al RBL, iar pentru cele două funcţii de vicepreşedinte, pe Aurelia Cionga şi pe Marius Solescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite